Královnou léta se stala Neapol

17. 08. 2016 11:26:39
Povedenou přípravu na novou sezónu zaznamenalo několik italských celků. Juventus, AS Řím a Torino si vedly dobře. Oba milánské kluby spíše průměrně a například Fiorentina zcela tragicky. Pomyslný letní titul získala Neapol.

Neapol v letní přípravě naprosto excelovala. Při pohledu na dosažené výsledky a soupeře si udělejte obrázek sami.

Na rozjezd byl servírován druholigový celek Entella. Dvěma góly se na výsledku 5:0 podílel Dries Mertens. Stejný hráč se trefil i v dalším utkání, které Neapol vyhrála nad Nice 3:0. A pak přišli dva těžší soupeři. Výsledkově se nic nezměnilo. Výprask 5:0 schytalo Monako. Čtyři branky přitom vstřelil Gabbiadini, který možná konečně dostane svým očekáváním. Na závěr pak 4 branky (4:1) obdržela Hertha. Německý tým jako jediný dokázal obranu Neapole v létě překonat. To však nikoho netrápilo, spíše se oslavovala první branka nové posily Milika. Neapol zřejmě na Higuaína zapomene snáze, než se čekalo.

Pěti výher z pěti utkání dosáhla také Roma. Ale vzhledem k soupeřům a zejména k předváděné hře, je z nejpřesvědčivější tým považována Neapol. Římané se trápili zejména v posledním utkání s Latinou a pro dnešní zápas s Portem budou muset svůj přístup přehodnotit.

Tým z hlavního města trápí zejména obrana, kde po zranění Rudigera všechno neklape tak, jak by mělo. Nově příchozí Vermaelen by s tím ovšem měl hodně pomoci.

Juventus sehrál také přátelských zápasů. Jejich výsledky zcela odpovídaly tomu, že klub se scházel velmi pozvolna, protože spousta hráčů měla delší dovolenou kvůli Euru ve Francii. První výsledek byl sice neúspěšný, ale Juventus prohrál s domácím Melbourne na penalty. Zbývající dva proti Tottenhamu a výběru jižní Číny vyhrál 2:1. Kvalitní měření sil přišlo na řadu po návratu do Evropy, kdy Juventus zvítězil v utkání s West Hamem v Londýně 3:2. Na domácí půdě (v Modeně) se černobílí představili v posledním přátelském utkání, které skončilo nerozhodně proti Espanyolem.

Ani v jednom ze zápasů nenastoupila společně obraná trojice BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini) a proto nelze brát za bernou minci fakt, že Juventus pokaždé inkasoval. V dobré formě se navíc prezentoval "náhradník" Benatia, který rovněž prokázal i schopnost skórovat po rohových kopech.

Odchod Pogby nijak zvlášť nemrzí - Miralem Pjanić předvedl vynikající formu, hře dodával myšlenku a hlavně si slušně rozumí s Dybalou. Mladý Argentinec těží z toho, že nastoupil k přípravě od samého začátku a už se dostal do dobré formy. To jeho krajan Higuaín zatím za očekáváním zaostává. Na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že do týmu dorazil před dvěma týdny a právě třetí týden navíc by mohl pro první ligové utkání přinést nějaké ovoce v podobě první branky. Těch 36 loňských zásahů se jen tak neztratí.

Spíše zklamáním je příprava obou milánských celků. Inter ovšem změnil trenéra a uvidíme, jak s novou situací tým vypořádá. Velkou posilou je jistě Eder Banega, ale v přípravě se moc nepředvedl. To samé platí o konkurenčním AC Milán, které dokázalo vyhrát pouze dvakrát a na přestupovém poli vyloženě zaspalo.

Fiorentina naproti tomu předvedla opravdu špatnou přípravu. Do ligy (proti nejtěžšímu možnému soupeři) bude klub z Florencie vstupovat po 5 porážkách v řadě. V týmu jsou navíc opět Mario Gomez a Giuseppe Rossi, po kterých kouč příliš netouží.

Což je možná škoda, protože před lety, když spolu sehráli 2 utkání (pak se zranil Gomez, aby se následně po dlouhém léčení vrátil, když už zase nehrál Rossi), byla to perfektní podívaná a Fiorentina nastřílela 7 branek (včetně 5 ve venkovním zápase). Jenže tyto doby jsou dávno pryč a v Toskánsku nepanuje dobrá nálada. To není dobrá výchozí pozice do tak důležitého utkání.

Příjemným překvapením ligy tak může být Torino. Nový kouč Mihajlović po počátečních problémech dokázal přivést několik dobrých posil. Zejména útočníci Iago Falque a Adem Ljajić se v přípravě prezentovali dobrými výkony. Ljajićovi navíc zřejmě bude vyhovovat fakt, že nehraje ve velkém klubu. Konečně tak bude moci naplno rozvinout svůj velký talent. Výkony v přípravě tomu napovídaly.

Autor: Tomáš Vlasák | středa 17.8.2016 11:26 | karma článku: 20.02 | přečteno: 199x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 192

Serie A je nejkrásnější liga na světě.

"Největší expert na italský fotbal a Juventus, kterého jsem poznal. Snese srovnání s italskými kolegy." Dott. Marcello Bolpagni Ph.D.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...